logo_beautyartist
PHI REMOVAL

Phi Removal

Permanente make-up kan prachtig zijn als het juist geplaatst wordt door een ervaren specialist. Helaas stijgt de vraag naar het verwijderen van foutief geplaatste en verkleurde permanente make-up. Dit is de oorzaak van de steeds beter wordende technieken waar steeds meer (slecht) opgeleide specialisten zich aan wagen.

Door onvoldoende kennis kan men ernstige fouten maken waar je dan jaren mee zit. Laserbehandelingen zijn niet altijd aangeraden in het gelaat. Ook methoden met agressieve zuren geven een verhoogd risico op littekenvorming.

Phi Removal is de nieuwste, meest veilige manier om ongewenst pigment uit de huid te verwijderen zonder enig risico op littekenweefsel of weefsel-degradatie, mits goed uitgevoerd door een specialiste met de nodige ervaring.

Voor- en na foto Phi Removal mislukte eyeliner
Voor- en na foto Phi Removal mislukte wenkbrauwen

Hoe werkt Phi Removal?

De gebruikte techniek is dezelfde als bij het plaatsen van permanente make-up en tattoo’s. De huid wordt opengemaakt dmv een naald en ipv pigment wordt er een speciaal huidvriendelijk product gebruikt dat het ongewenste pigment aan de huid onttrekt.

Dit product begint bijna onmiddellijk na het aanbrengen te werken en men ziet het pigment letterlijk uit de huid komen. Na de behandeling dient de huid droog gehouden te worden. Er zal zich een korstje vormen over de behandelde zone.


Tijdens het genezingsproces van de huid zal er nog meer ongewenst pigment afgestoten worden. Het korstje zal op natuurlijke wijze afvallen. Krabben is uit den boze. Soms komt er zelfs nog een tweede korstje op het wondje. Ook dit zal vanzelf verdwijnen met nog extra  ongewenst pigment. Zolang er korstjes aanwezig zijn, dient men de huid droog te houden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen die nodig zijn hangt af van de grootte van de tattoo, diepte en ouderdom. Hoe ouder het pigment hoe meer behandelingen nodig zullen zijn. Pigment dat lange tijd in de huid aanwezig is, zal reeds omkapseld zijn.

Bij de eerste behandeling kunnen we de kapsels doorbreken en het pigment vrijmaken, waardoor dit zich naar het huidoppervlak begint te verplaatsen. Vaak zien we dan dat de tattoo of permanente make-up feller van kleur wordt. Dit is een goed teken. Bij de volgende behandelingen zal het pigment de huid verlaten. Meestal zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Phi Removal procedure